210 6984674      

Επέμβαση καταρράκτη

Φακοθρυψία
Η εγχείρηση του καταρράκτη γίνεται με τη μέθοδο της φακοθρυψίας. Η διάρκειά της είναι περίπου 10 με 15 λεπτά και η εγχείρηση γίνεται με τοπική αναισθησία με σταγόνες. Πρόκειται για μία ελάχιστα τραυματική, για το μάτι, τεχνική κατά την οποία, μέσω δύο μικρών τομών στον κερατοειδή, ο χειρουργός δημιουργεί ένα κυκλικό άνοιγμα στο πρόσθιο περιφάκιο (καψουλόρηξη) και με τη χρήση υπερήχων και ειδικής αντλίας, τεμαχίζει και αναρροφά τον θολωμένο φακό, όπου στη θέση του θα τοποθετηθεί ο τεχνητός (ενδοφακός).

Ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του την ίδια μέρα και θα πρέπει να αποφεύγει την πρώτη εβδομάδα το σαπούνι ή το νερό στον χειρουργημένο οφθαλμό, όπως, επίσης, κρέμες λοσιόν και μακιγιάζ. Αποφεύγουμε επίσης την κολύμβηση, την εμπλοκή σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, το έντονο σκύψιμο με σήκωμα βάρους.

Οι χειρουργημένοι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν σκονισμένους και βρώμικους χώρους, καθώς επίσης, το τρίψιμο ή την πίεση στον χειρουργημένο οφθαλμό. Λαμβάνεται θεραπευτική αγωγή με κολλύρια για 15 ημέρες και παρακολούθηση από τον θεράποντα ιατρό την πρώτη μετεγχειρητική ημέρα, την τρίτη και την δέκατη πέμπτη.

FemtoSecond Laser
Αποτελεί τον πλέον σύγχρονο και ασφαλή τρόπο αντιμετώπισης του καταρράκτη.  Με τη χρήση του FemtoSecond Laser οι τομές στον κερατοειδή εκτελούνται αυτόματα από το μηχάνημα σε χρόνο λίγων δευτερολέπτων και με απόλυτη ακρίβεια, μηδενίζοντας την πιθανότητα λανθασμένων τομών και επακόλουθου αστιγματισμού. Με τη χρήση του, η σύγκλιση των τομών είναι τέλεια και η επούλωση αυτών, ταχύτατη.

Επίσης, αυτοματοποιείται το στάδιο της καψουλόρηξης, η οποία βρίσκεται ιδανικά στο κέντρο και είναι εντελώς κυκλική, ενώ διευκολύνεται και το στάδιο του τεμαχισμού του φακού. Η χρήση του FemtoSecond Laser είναι το κλειδί για μία επιτυχημένη, ανώδυνη, σύντομη και με τις μικρότερες πιθανότητες επιπλοκών, επέμβαση.